Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

“Óvodás lesz a gyermekem!” – tájékoztató fórum szülőknek

2019. március 11., 11:57

Március 25-én Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának Oktatási és Kulturális Osztálya, valamint Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata tájékoztató fórumot tart az óvodába készülő gyermekek szüleinek. A szakemberek érdekes előadásokat tartanak az érdeklődőknek, akik feltehetik kérdéseiket. A belépés díjtalan!

Az első nagy változás a szülők és gyermekük életében, mikor a családból először kerül intézményi nevelésbe a gyermek. Ez az első leválás nem megy könnyen senkinek. Ez természetes is, hisz egészséges, nyugodt családi háttérből kikerülve új világba csöppen a 3 éves kicsi. A szülőkben ilyenkor rengeteg kérdés fogalmazódik meg, amire igazán megnyugtató válaszokat a szakemberek adhatnak.

A kerületben 11 önkormányzati fenntartású óvoda működik 32 épületben. Az önkormányzat által fenntartott jelenlegi intézményhálózat megteremti a gyermekek óvodai elhelyezésének biztonságát. Pedagógusaink többéves tapasztalattal és sokirányú képzettséggel, elhivatottan foglalkoznak valamennyi gyermekkel. Az óvodapedagógusok munkáját fejlesztőpedagógus, pszichológus, gyógypedagógus segíti.

Az esemény programja a következő lesz.

Megnyitó

Kelemen Viktória, Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere

A kerület óvodai hálózata, hasznos tudnivalók az óvodakezdésről

Előadó: Halasiné Petrovai Erika óvodai referens, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

Óvoda előtti közösség

Előadó: Tárnoki Erzsébet intézményvezető, Óbudai Egyesített Bölcsődék

Segítő szülői praktikák óvodakezdéshez

Előadó: Barabásné Murgács Kinga óvodavezető, Óbudai Gyermekvilág Óvoda

Egészséges gyermekkor

Előadó: Schadek-Bíró Éva intézményvezető, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálat

 

Helyszín: Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont, Szindbád Rendezvénytér (1033 Budapest, Fő tér 2.)