Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Pályázat közösségi funkciót erősítő építmény kialakítására és üzemeltetésére Harsánylejtőn

2021. szeptember 9., 11:40

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nyilvános pályázatot hirdet a Borsikafű utca és a Kocsis Sándor út találkozásánál fekvő sarokterületen közfunkciót is ellátó kereskedelmi és vendéglátó egységként működő építmények kialakítására és üzemeltetésére, melyek hozzájárulnak a környéken élők számára a közösségi funkciók erősítéséhez.

A Harsánylejtő központi elhelyezkedésű területén lévő ingatlan Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 1/1-es tulajdonában lévő beépítetlen, 2696 négyzetméter területű telek. A pályázat tárgyát a telken új, a felhívás városépítészeti előírásait és funkcionális szempontjait figyelembe vevő, esztétikus megjelenésű építmény kialakítása, a kapcsolódó terület közösségi célú hasznosítása, valamint ezek üzemeltetése képezi.

A kialakítandó építmény a nyertes pályázó tulajdonát képezi. A területet a nyertes pályázó bérleti díj ellenében veheti igénybe. Az ajánlat a bérleti díj összegére vonatkozik, azonban a bírálat tárgyát képezi az építményben végzett kereskedelmi, vendéglátóipari tevékenység jellege, típusa, továbbá a pályázó további vállalásai (például területrendezés, területüzemeltetés, illemhely létesítése és üzemeltetése; szabadidős, közösségi funkciók létrehozása és működtetése).

A bérleti jogviszony tervezett kezdő időpontja: 2022. március 1.

A hasznosítás időtartama: 5 év határozott idő, mely a bérlő kérelmére automatikusan további 5 év határozott időtartamra hosszabbítható.

A pályázatnak kötelezően tartalmaznia kell a közösségi funkció erősítését célzó tevékenységek bemutatását tartalmazó dokumentumot. Elvárás, hogy az építmény által kínált kereskedelmi, vendéglátóipari szolgáltatás, továbbá a kapcsolódó szolgáltatások hozzájáruljanak a létesítmény közösségi térként való működéséhez, teremtsen lehetőséget találkozásokra, közösségi programokra a környéken élők és az idelátogatók számára. Ilyen lehet például kerékpártároló, kerékpáros szolgáltatások, árnyékolás kialakítása, fiatalok számára kültéri sportolási lehetőség (pingpong, tollas) biztosítása, wifi, valamint sport- és szabadidős eszközök biztosítása.

A meglévő funkciók további működését biztosítani kell. A meglévő sportpálya elhelyezkedése változtatható, viszont a jelenlegi méretben helyre kell állítani. A nyertes pályázónak a kivitelezés során általános helyreállítási kötelezettsége van az önkormányzattal egyeztetett módon.

Amennyiben egy pályázatot több cég szeretne együttesen benyújtani, közös konzorciumot szükséges létrehozni.

A pályázat benyújtási határideje: a pályázati felhívás megjelenésétől számított 45 nap, vagyis 2021. október 21.

A pályázatok benyújtásának helye:

  • Személyesen vagy postai úton Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. irodájában (cím: 1033 Budapest, Fő tér 2. II. emelet 17.).
  • Elektronikusan az info@obvf.hu címre.

A részletes pályázat Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. weboldalán érhető el.