Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Pályázati felhívás civil szervezeteknek – várjuk a fenntarthatóságot segítő programokat

2022. május 26., 11:20

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat segíteni szeretné a III. kerület fenntartható fejlődését szolgáló gondolkodásmód és viselkedésminták erősödését. Ezért pályázati úton kívánja támogatni azon civil szervezetek fenntarthatóan működő programjainak megvalósítását, melyek a pazarlás csökkentését, a III. kerület okos megoldásainak bővítését, a megtartó, egymást támogató közösségek erősítését szolgálják, valamint a körkörös gazdaság kialakításának aktív szereplőjévé fejlesztik a célcsoportokba tartozókat.

Az elnyerhető támogatás keretösszege 10 millió forint. A pályázattal olyan fenntarthatósági szemléletmód kialakítását, szemléletformálást elősegítő programokat, projekteket szeretnénk támogatni, melyek az alábbi témák közül legalább egybe beletartoznak:

  • pazarlást csökkentő projektek, programok; a pazarlást csökkentő viselkedésformák népszerűsítése,
  • okos megoldások, amelyek élhetőbbé, biztonságosabbá teszik a III. kerületet, előnyben részesítik az energiahatékonyságot, a digitális megoldásokat,
  • a megtartó, egymást támogató közösségek erősítése,
  • a fenntartható fejlődés mérhetőségét szolgáló eszközök/módszertanok kifejlesztése,
  • egyéb a felsorolásban nem szereplő, de a fenntartható fejlődés megvalósítását célzó projektek, programok.

A részletes felhívások és beadási határidők megtekinthetőek az alábbi oldalon: https://civil.obuda.hu/palyazatok-tamogatasok/palyazatok/aktualis-palyazatok/

A meghirdetett pályázatok kitöltése egy erre a célra kialakított elektronikus felületen történik. Ez a felület segíti a pályázatok megírását és feldolgozását is. Ezzel újabb lépést teszünk a papírmentesség felé. Csak a felületen keresztül véglegesített, majd E-papír rendszeren keresztül benyújtott pályázatokat tudunk befogadni. A felületen való eligazodáshoz készítettünk egy segédletet, amely a bejelentkező oldalról letölthető.

Kérjük, hogy alaposan tanulmányozzák át a segédletben foglaltakat, valamint a pályázati felhívásokat a gördülékeny pályázás érdekében.

A pályázatokkal kapcsolatos kérdésekben keressék Bercsényi Kinga civil referenst a 06/1-437-8645-ös telefonszámon vagy a bercsenyi.kinga@obuda.hu e-mail-címen.