Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Partőri járőrszolgálat lesz a Római parton

2019. március 28., 16:17

A képviselőtestület csütörtöki döntése szerint a a vízirendészet mellett hamarosan partőri szolgálatot indít az önkormányzat a Duna part kerületi szakaszán. A cél a zöldfelületek és egyéb közterületi részek hatékonyabb felügyelete, kezelése, rendjének és védelmének javítása. 

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete a Duna Római-parti szakaszán, a vízirendészet rendőreivel időszakosan már korábban is teljesített hajós szolgálatot. Ismeretes, a terület tavasztól őszig a lakosság közkedvelt sport-, pihenő- illetve szórakozóhelye. A képviselő-testület csütörtöki döntése szerint ez a közbiztonsági szolgáltatás hamarosan partőri szolgálattal egészül majd ki. A cél a zöldfelületek és egyéb közterületi részek hatékonyabb felügyelete, kezelése, rendjének és védelmének javítása.

Az állandó jelenlét egy partra telepített, ún. irodakonténerrel biztosítható, mely napelemmel, irodabútorral és notebookkal is fel lesz szerelve. A járőrök helyszíni mozgását egy elektromos kisautó biztosítja majd, melyen a közterület-felügyelő – parkőr járőrpáros ad a kiemelt időszakban szolgálatot.

Az irodakonténer előreláthatólag június elején, a Kossuth Lajos üdülőpart és a Pünkösdfürdő utca találkozásában lesz elhelyezve és területi ügyfélszolgálati irodaként is funkcionál majd. Az elektromos jármű a területen a városüzemeltetési feladatok ellátásában is növeli a közterület-felügyelet hatékonyságát.

Az irodakonténer funkciója a kiemelt időszakon kívüli időben sem szűnik meg, az ugyanis teljes felszerelésével áthelyezhető a kerület más, kiemelt részeire (pl. Római lakótelep, Kaszásdűlő vagy Békásmegyer), ahol hasonló funkciót tölthet be az ősztől tavaszig tartó időszakban. A képviselő-testület által támogatott eszköz beszerzésektől a közterület-felügyelet a lakossággal fenntartott kapcsolatrendszerének további erősödést várja.