Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Péntek délig várjuk az óbudai óvodákba és bölcsődékbe adományaikat, mondjuk, mire van most szükség

2022. március 3., 18:59

Jelen akció keretében holnap, azaz pénteken délig várjuk az óvodákba és bölcsődékbe az Ukrajnából menekülők számára gyűjtött adományokat. Munkatársaink nem győzik hangsúlyozni, mennyi adománnyal érkeznek hozzájuk, és mekkora a segítőkészség és a tenni akarás az itt élőkben.

Az Ukrajnából érkezők nagy része továbbra is nő és gyerek. Óbuda-Békásmegyer óvodáiban és bölcsődéiben nekik gyűjtünk hétfő óta.

Adományozni továbbra is lesz lehetőség, ennek a pontos részleteit az egyes intézmények majd közzéteszik, JELEN AKCIÓ KERETÉBEN azonban március 4-én, pénteken délig várják felajánlásaikat.

Amire most a legnagyobb szükség van:

  • láz- és fájdalomcsillapítók, vény nélkül kapható gyógyszerek, kötszerek, sebtapaszok
  • takarók, hálózsákok
  • tápszer, bébiétel, pelenka, nedves törlőkendő
  • konzervek

Az Óbudai Meseerdő Óvoda kezdeményezését követően számos harmadik kerületi óvoda, valamint az Óbudai Egyesített Bölcsődék is csatlakozott az adománygyűjtéshez. Munkatársaink hétvége óta fantasztikus munkát végeznek, megszervezték a gyűjtést, a szállítást, rengeteg telefont bonyolítanak, de, mint mondják, hihetetlenül jó érzés látni, mennyien adakoznak, sokszor erejükön felül, és mennyien igyekeznek segíteni az Ukrajnából menekülő nőknek, gyermekeknek, családoknak.

Az Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata által nyújtott segítség részleteiről ITT olvashatnak.

Köszönjük!

Továbbra is kiállunk Ukrajna és az ukrán emberek mellett, és elítéljük az agressziót.