Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Plüssküldetés – Jótékonysági akcióban Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata

2021. június 22., 08:39

Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata (ÓBIÖK) és a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének közös kezdeményezésében lehetőség nyílt arra, hogy a Vöröskereszt kerületi raktárában összegyűlt plüssfiguráknak olyan helyet találjunk, ahol örülnének nekik.

Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata felkereste azokat a kerületi civil szervezeteket, amelyek programjai gyerekeknek szólnak, vagy a munkájuk során családokat érnek el. Az akció várakozáson felül sikeresnek bizonyult, a tegnapi nappal együtt a kezdeményezés négy civil szervezetet ért el – a Kamasztér Alapítvány, Legyetek jók! Alapítvány, Gézengúz Alapítvány és az Óbudai Kutyás Egyesület –, és közel 75 plüssfigurát osztottak ki. A projekt jó lehetőség arra, hogy a kerület ifjúsági önkormányzata és a fiatalokkal foglalkozó lokális civil szervezetek a későbbiekben további együttműködéseket alakíthassanak ki.

Hétfő délután az Óbudai Kutyás Egyesület kapta meg a Vöröskereszt által átadott plüssjátékokat. Az eseményen jelen volt dr. Kiss László polgármester és Fodor Andrásné is a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének képviseletében.

Gáspár Zsófi, az Óbudai Kutyás Egyesület elnöke elmondta, hogy plüssjátékot tilos kutyáknak adni, hiszen azt széttéphetik, a legrosszabb esetben meg is fulladhatnak tőle. Az Egyesület érzékenyítő és szemléletformáló családi rendezvények megrendezését tervezi, ahol a gyerekeknek játékosan mutatják be a felelős állattartás alapelveit, és ott kapják meg a kisgyerekek a plüssöket.