Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Polgármesteri Dicséretben részesült az elgázolt, bátor közterület-felügyelő

2021. augusztus 3., 12:39

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet munkatársa, Kuba Richárd bátor helytállását ma dr. Kiss László Polgármesteri Dicsérettel ismerte el.

„Tudjuk, közterület-felügyelőink nemegyszer kerülnek nehéz helyzetbe az intézkedések során, de azt is tudjuk, hogy szakszerűen és jogszerűen járnak el az érzékeny szituációkban is. Bízom a munkájukban, és nagyon köszönöm, amit értünk tesznek – mondta dr. Kiss László polgármester az ünnepi alkalmon, amelynek során Polgármesteri Dicséretben részesítette Kuba Richárd közterület-felügyelőt meghívott kollégái jelenlétében.

Közterület-felügyelőnk július 18-án szolgálat közben cserbenhagyásos gázolás áldozata lett, miután igazoltatni szeretett volna egy gépkocsivezetőt. Kuba Richárd, akinek még éppen sikerült lefényképeznie az elkövető autóját és a rendszámot, így vall a történtekről: „Komoly tanulság mindannyiunk számára, hogy hasonló eset bármikor bármelyikünkkel megtörténhet. Így még inkább megerősödtünk hitvallásunkban: fontos minden körülmények között jogszerűen, a szabályok szerint eljárni.”

Munkatársunk rövid pihenő után alig várta, hogy felvehesse a szolgálatot, azóta már munkába is állt.

Dr. Kiss László amellett, hogy gratulált, és átadta az oklevelet Kuba Richárdnak, arra is felhívta a figyelmét, hogy a közterület-felügyelet munkatársaival szembeni támadás az egész közösség elleni támadás, hiszen ők értünk, a mi biztonságunkért dolgoznak.

„Nagyra becsüljük a munkájukat, amelyet szakszerűen, bátran, elhivatottan végeznek. Kerületünk lakói nevében is köszönöm, hogy minden helyzetben lehet Önökre számítani, a járvány idején éppúgy, mint az oltópont helyszínén vagy a frissen nyílt római-parti szabadstrand biztonságos működtetésében.”

Köszönjük Kuba Richárd és a közterület-felügyelet kitartó munkáját, az elismeréshez pedig gratulálunk!

 

közterület-felügyelők és polgármester

dr. Kiss László a közterület-felügyelet munkatársait is meghívta az ünnepi alkalomra

közterület-felügyelő

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet dolgozóinak is megköszöntük áldozatos munkájukat

Kuba Richárd és polgármester

Kuba Richárd helytállásáért, bátorságáért Polgármesteri Dicséretben részesült

Kuba Richárd és polgármester

Kuba Richárdnak gratulál dr. Kiss László

Kuba Richárd

koccintás