Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Pozitív lett a koronavírustesztje a Derűs Alkony Gondozóház egyik alkalmazottjának

2020. október 30., 16:28

Dr. Kiss László polgármester adta hírül, hogy tájékoztatást kapott a Derűs Alkony Gondozóház egyik alkalmazottjának pozitív Covid19-teszt-eredményéről. Az intézményvezető értesítette, hogy a járványügyi protokoll alapján megtették a szükséges lépéseket, az épületet pedig újra fertőtlenítették.

A polgármester közleménye szerint: “Az alkalmazott 4 napja nem járt az intézményben. A tünetek megjelenését követően önkéntes házi karanténba vonult, a teszteredményéről ma tájékoztatta az intézményvezetőt. A dolgozó a szakmai előírásoknak megfelelően folyamatosan maszkban végezte tevékenységét. A dolgozók és a lakók a betegség tüneteit nem mutatják.

Az intézményvezető haladéktalanul értesítette az illetékes szerveket, a járvány kivizsgálását és kezelését a járványügyi protokoll szerint végzik. Bár az épületet korábban is teljes körűen fertőtlenítették, a mai nappal ez újra megtörtént az intézményben.”

A vírushelyzetben számos korlátozó intézkedés megtételére volt szükség a kerület lakosainak biztonsága érdekében. Közös érdekünk, hogy ezeket az intézkedéseket fegyelmezetten betartsuk. A polgármester újra megkért mindenkit, hogy a járványügyi szabályokat tartsa be, különös tekintettel a maszkviselésre, a biztonsági távolság megtartására és a kézmosásra.

Vigyázzunk magunkra és egymásra, vigyázzunk közösségünkre!