Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Pozitív lett a Pitypang Művészeti Óvoda egyik óvodásának koronavírustesztje – Az érintetteket tájékoztatták, a szükséges intézkedéseket megkezdték

2020. szeptember 20., 10:17

Egy, a Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek igazolt koronavírus-fertőzöttségéről értesítették a harmadik kerületi önkormányzatot. A polgármester elrendelte az azonnali fertőtlenítést és az érintett dolgozók, szülők tájékoztatását, emellett a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatta az érintett szerveket.

Egy, a harmadik kerületi Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek koronavírustesztje pozitív lett.  Az óvodás szeptember 15-én, kedden  járt utoljára az intézményben. A PCR-tesztet csütörtökön végezték el, az eredményről az óvodavezetőt szombaton tájékoztatták.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere vasárnap reggelre összehívta a kerületi operatív törzset, az ülésen elrendelte az érintett csoportszobák és öltözők haladéktalan fertőtlenítését, amelyet még aznap délelőtt el is végeztek. „Az intézményre és a személyekre vonatkozó járványügyi intézkedéseket a harmadik kerületi Tisztifőorvos teszi meg, az Önkormányzat pedig szorosan együttműködik ezek végrehajtásában, és minden segítséget haladéktalanul megad. Kérjük az érintetteket, legyenek a segítségünkre a folyamat során” – mondta el a polgármester.

A csoportba járó gyermekek szüleit tájékoztatták. Információink szerint 13 gyermek és 4 dolgozó lehet érintett járványügyi intézkedésekben. Az érintett csoport többi tagját – akik óvodai nevelésben az elmúlt héten nem vettek részt – szükség szerint más csoportokban helyezik el.

Más óvodai csoport vélhetően nem érintett a fertőzésben, így az óvodai nevelés a Pitypang Művészeti Óvodában a fertőtlenítést követően zavartalanul működhet tovább.

Dr. Kiss László újra felhívta a figyelmet arra, hogy abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, azt továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti. „Polgármesteri utasítás alapján módosítottuk az intézmények házirendjét. Ez pedig szigorította az intézményekben történő maszkviselés rendjét. Sajnos még nem mindenki érti, hogy e szabályok betartása közös érdekünk. Kérjük a maszkviselési és a távolságtartási szabályok betartását” – hangsúlyozta ismét a polgármester.

Kérjük, kísérjék figyelemmel az intézmény Facebook-oldalát, indokolt esetben keressék Gombos Albertné óvodavezetőt a +36 70 685 2235-ös számon vagy a gombos.albertne@kszki.obuda.hu e-mail-címen.

Augusztus végén az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív. Az óvoda két hétig zárva tartott, az összes munkatárs tesztelését követően és hatósági határozat után nyithatott csak ki újra szeptember 9-én. Tegnap pedig az Óbudai Meseerdő Óvoda egy igazoltan fertőzött munkatársáról adtunk hírt.

Dr. Kiss László mindenkit a járványügyi higiéniai előírások szigorú betartására kér, ha pedig valaki tüneteket észlel magán, haladéktalanul értesítse a körzeti orvosát, aki a további teendőkről fogja tájékoztatni.