Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Rangos elismerés Óbuda-Békásmegyer városmarketing tevékenységéért

2019. június 30., 08:07

Az Országos Városmarketing Díj gyémánt elismerését és védjegyét kapta az Esernyős Turisztikai és Információs Pont. A Magyar Marketing Szövetség által alapított díj ötödik évében 125 nevezés érkezett 28 várostól és egy megyei önkormányzattól.

A Magyar Marketing Szövetség a települések ismertségük és elismertségük növelése, fejlesztése érdekében megvalósított sikeres marketingprojekteket, kampányokat, rendezvényeket, a szakmailag profi marketingmegoldásokat díjazta. A pályázó szervezetek 6 kategóriában nevezhettek. Idén – szemben az előző évvel, ahol a külső kommunikációs megoldások és tartalom kategória volt a legnépszerűbb – a rendezvény kategóriában érkezett a legtöbb nevezés, összesen 35: Óbuda-Békásmegyer az ‘Advent Óbudán’ című rendezvénysorozattal pályázott és nyert.

Az ‘Advent Óbudán’ programsorozat évek óta töretlen sikere sok III. kerületi szereplő, önkormányzat, kulturális és sport intézmények, civil szervezetek közös, összehangolt munkájának eredménye. Lebonyolításának és programjainak minősége főváros és agglomeráció szerte nevezetes és széles körben népszerű, a látogatók túlnyomó többsége rendszeres visszatérője a rendezvénynek. Az internetes médiumok online szavazásain a válaszadók rendszerint az Advent Óbudán-t jelölik meg, mint a legjobb hangulatú ünnepi vásárt a fővárosban. Az önkormányzati rendezvények minden évben egy egységes, de színeiben, rendezvényenként megkülönböztethető kreatív hirdetési arculatot kapnak. A konkrét események, programok megszervezése néhány hónappal a rendezvény előtt veszi kezdetét.

A Magyar Marketing Szövetség elismert szakemberekből álló zsűrije a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte.

A pályázat mottója:

„A jó városmarketing tevékenység pozitív hatással van az ott élők mindennapjaira, a város ismertségére és megítélésre!”