Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Rendezett parkolás, megújított zöldfelület

2018. augusztus 31., 08:57

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete és a terület tulajdonosa közösen oldották meg a Görzenál szomszédságában kialakult és a helyieket is zavaró kaotikus állapotokat, valamint helyreállították a sérült zöldfelületeket.

Az Árpád fejedelem útja és a Slachta Margit rakpart között elhelyezkedő területet a HÉV közelsége miatt sokan P+R parkolónak használták az elmúlt években. Mivel a terület nagy része magánterület, azt kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehetett volna igénybe venni. A Görzenál látogatói számára kialakított néhány parkolóhely azonban nem volt képes befogadni ekkora mennyiségű gépjárművet, ezért sokan autóikkal a kerékpárúton átvágva, a zöld területen kerestek maguknak parkolóhelyet. Ez a gyakorlat – azon kívül, hogy szabálytalan – nagymértékben károsította a zöld területek épségét, ezért mindenképpen megoldást kellett találni a problémára.

A kialakult helyzet kezelése érdekében a Görzenál vezetősége és a Közterület-felügyelet összefogásának eredményeként a következő megoldás született: a létesítmény bejáratához vezető út elejére a Budapest Közút Zrt. hozzájárulásával behajtani tilos tábla került „kivéve engedéllyel” táblával kiegészítve. A korlátozás biztosítja, hogy kizárólag a Görzenál látogatói parkolhassanak az adott területen, akik számára az új, murvával burkolt parkolóban kulturált várakozási lehetőséget biztosítanak. A szabálytalanul parkoló autók által tönkretett zöld területeket a felügyelet munkatársai újra füvesítették, és virágládák valamint oszlopsor kihelyezésével biztosították azok épen maradását, és a kerékpárúton közlekedők biztonságát.