Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Rövidesen 200 mesekönyv talál gazdára Óbudán – Köszönjük a felajánlást!

2020. december 23., 16:10

Ormos Péter, a Duna Autó Zrt. igazgatója személyesen adta át dr. Kiss Lászlónak, Óbuda-Békásmegyer polgármesterének a Bubu, a kisautó történetei című verses mesekönyv 200 példányát. Az ünnepélyes adományozás során jelen volt a könyv szerzője, Borsi Gergely műsorvezető, sokszoros magyar rallybajnok is. A könyveket a kerületi óvodák között fogják szétosztani. 

Ormos Péter és Borsi Gergely is óbudai lokálpatrióták, fontosnak tartják, hogy a kerületben élő gyerekek már egészen kis korukban hasznos ismeretekhez jussanak arról, milyen fontos a mindennapokban az egymásra figyelés és az egymásra odafigyelve közlekedés.

A könyvben színes rajzok kísérik a mondókákat – Szederkényi Csaba grafikus jóvoltából –, amelyekből egy tűzpiros kisautó kalandjait ismerhetik meg a kicsik az autótervezéstől a felelősségteljes gépjárműhasználaton át a biztonságos közlekedésig.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a biztonságos közlekedésről minél több szó essen, és hogy minél felelősebben, minél tudatosabban álljunk a kérdéshez. A felajánlással ezt a munkát kívánják segíteni –  amellett persze, hogy örömet szereznek rengeteg, harmadik kerületi óvodásnak. Köszönjük!