Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Segítik egymást az óbudai intézmények

2018. november 11., 22:40

A Családok éve alkalmából a Családok Átmeneti Otthonába látogattak el az Óbudai Rehabiltaciós és Foglalkoztatási Központ munkatársai és ellátottjai, hogy a fogyatékos személyek által készített termékekkel ajándékozzák meg a nehéz sorsú családokat.

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ néhány dolgozója és foglalkoztatottja a Családok éve alkalmából ellátogatott az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Családok Átmeneti Otthonába, hogy megajándékozzák az ott élőket.

A 2018-as évet Magyarország kormánya a Családok évének nyilvánította, ennek keretén belül számos rendezvény, program került már megszervezésre. Fontos azonban, hogy a nehezebb sorsú családokról se feledkezzünk meg!

Ezért is döntött úgy az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ vezetősége, a műhelyekben dolgozó ellátottakkal közösen, hogy az intézményükben fogyatékos személyek által készített kézműves termékekkel próbálnak meg örömet szerezni az óbudai Családok Átmeneti Otthonában lakóknak. 

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központtól érkezett vendégek igyekeztek hasznos tárgyakat vinni, többek között fejlesztő fajátékokat, szőnyegeket, kerámia tárgyakat és egyedi díszítésű jegyzetfüzeteket. Ezek a közelgő ünnepek alkalmával akár ajándékul is szolgálhatnak majd a gyermekek számára.

Ez a gesztus az intézmény részéről kitűnő példája annak, hogy a fogyatékkal élők is értéket teremtenek, és szívesen segítik rászoruló embertársaikat. Remélik, hogy ez az alkalom hagyománnyá nőheti ki magát a jövőben, és más intézményekbe is eljuthatnak majd az adományokkal.