Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Segítség a közlekedőknek

2018. január 4., 14:35

Új, fix kamerák a Szentendrei úton, de nem mérnek sebességet! Az egyelőre tesztüzemmódban működő kamerák a forgalmat figyelve, a felette elhelyezett információs táblán kivetítve, hasznos tájékoztató üzeneteket nyújtanak az autósoknak.

Aki rendszeresen közlekedik a Szentendrei úton, egy ideje észlelhette, hogy a Budapest felé vezető útpálya két pontján, a Zsófia utca előtt és a Raktár utcai kereszteződés előtt változtatható jelzésképű információs és forgalomsegítő táblák kerültek kihelyezésre.

A beruházást a Budapest Közút Zrt. végezte, jelenleg még csak a tesztelése folyik, éles üzemben ezeken az eszközökön keresztül kaphatnak valós idejű információkat a közlekedők a helyi forgalmi viszonyokról. Ez egy igen hasznos forgalomszabályozási és információs eszköz, amit hazánkban már számos helyen használnak a közlekedők tájékoztatására.

Fontos információ, hogy a kihelyezett eszközök sebességet nem mérnek, szimbólumokkal, szöveges üzenetekkel és azok kombinációival tájékoztatják a járművezetőket. A szükséges információkat ott jelenítik meg, ahol arra a legnagyobb szükség van, pl.: ahol gyakran van torlódás.

Minden úthasználó számára hasznos közlekedési információkat szolgáltat, ezért kérjük kísérjék figyelemmel minden esetben az ott megjelenő tájékoztatásokat, mert az minden esetben az Önök érdekét szolgálja.