Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Segítséget kapnak az idősek az alapvető élelmiszer, gyógyszer beszerzésében

2020. március 25., 10:23

Már hat autóval, a kerületi önkormányzat, a közterület-felügyelet és a szociális ellátást biztosító intézmények összefogásával gondoskodik a III. kerület a rászoruló idősek ellátásáról. Második hete működik és bővül az az ellátórendszer, amit a járványhelyzet miatt a máshonnan segítséghez nem jutó idős emberek, a hatósági karanténba került személyek és a nehéz helyzetben lévő, gyermekét egyedül nevelő szülők élelmiszerrel és gyógyszerrel való ellátására állított fel dr. Kiss László polgármester irányításával Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.

A lakossági igénybejelentéshez ingyenesen hívható koronavírus-információs vonal áll rendelkezésre: 06 80 204-777. A jelentkezőket munkatársaink visszahívják, és részletesen egyeztetik velük a szükségleteiket. Személyenként hetente egy alkalommal, alapvető használati cikkekre és csomagolt élelmiszerekre kiterjedően, leadott bevásárlólista alapján elvégzik helyettük a bevásárlást, amit házhoz is szállítanak. Egy-egy kért csomag maximum 6 kg-os lehet. A megvásárolt árut a kiszállítást követően, számla ellenében, készpénzzel fizetik ki a szolgáltatást igénybe vevők.

Ugyancsak személyenként hetente egyszer intézik a gyógyszerek kiváltását és házhoz szállítását. Az igénylőtől TAJ-kártya másolatot kérnek az ügyintézéshez, majd a felhőbe feltöltött receptek alapján a gyógyszertárakban összeállított csomagokat házhoz szállítják.

A beszerzésekhez és a kiszállításokhoz jelenleg hat gépjárművet használunk, melyből kettőt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság bocsájtott rendelkezésre. A kapacitás további bővítését tesz majd lehetővé a MOL-Limo felajánlása: az ő flottájukból is vehetünk igénybe az idősek ellátásához.

Munkatársaink a beszerzést és kiszállítást biztonságosan, védőfelszereléssel és fertőtlenítővel megfelelően ellátva, maszkban és gumikesztyűben, a személyes találkozások minimalizálásával végzik.

Kérjük, hogy a szolgáltatást olyan idősek és egyedülálló szülők vegyék igénybe, akiknek valóban nincs a környéken lakó, segítő rokonuk vagy ismerősük.