Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Senior Sport-túra nap

2017. május 24., 12:16

Az Óbudai Sport Kft. és az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézet közösen rendezi meg 2017. május 25-én első Senior Sport-túra napját.

Jellegében az esemény megrendezése már jó néhány évre mutat vissza, de az idei kezdeményezés kifejezetten az időskorúak számára végezhető sportágak megismerésére helyezi a hangsúlyt. Minden korban fontos a sportolás és a szabadidő aktív eltöltése. Programunkon, a kilátogatók megismerkedhetnek olyan sportágakkal, amelyek számukra rendszeres kikapcsolódást nyújthatnak, megtudhatják, hogy a kerületben hol és hogyan végezhetik. A sport fontos szerepet játszik a fizikai és mentális egészség megőrzésében, az egészségtudatos életmód és magatartás kialakításában. Ezt az elvet szem előtt tartva a cél, hogy minél több kerületi lakost nyugdíjas korút invitáljanak erre az eseményre.

A sportnap reggel 9.00 órától veszi kezdetét, a helyszín ezúttal is az Óbudai Szabadidő Park (1037 Laborc utca 2.), ahol csodálatos zöld környezetben kapcsolódhatnak ki a látogatók. A sportnapon a résztvevők elsajátíthatják a Nordic Walking sportág alapjait, illetve belekóstolhatnak a jóga, a zumba, a thai chi és a gerinctorna legalapvetőbb technikáiba. Az említett sportágak mellett megjelennek a klasszikus szabadidősportok is, mint például a ping – pong, a sakk és a tenisz. Erről a színes palettáról nem hiányozhatnak vidám és játékos pillanatok sem, így lazításképpen célba gurítással, célba dobással, papírrepülő eregetéssel és kosárra dobással várjuk az érdeklődőket.

A szervezők az ajándékokról sem feledkeztek meg, mindenkit vár egy kis meglepetés.

Várjuk szeretettel a kedves érdeklődőket!