Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Sikeresen zárult a Közösségi torna

2016. december 8., 14:30

A Bús Balázs polgármester kezdeményezésre augusztusban beindított Közösségi torna célja, hogy ingyenes sportolási lehetőséget biztosítva a kerületünkben élők a szabadban és szakszerű instrukciók mentén mozgathassák át magukat. A programot jövőre változatosabb formában folytatjuk.

Legyen az a kultúra, legyen az a sport, Óbuda a közösségi programokra fekteti a legnagyobb hangsúlyt. Cél minél szélesebb körben módot adni, minél többeknek elérhetővé tenni a mozgás örömét és egészségmegőrző hatását, valamint értékteremtő szabadidős programokat kínálni. Óbudát élénk sportélet jellemzi, kiemelhető célcsoport a lakosság, a helyi gyermek és ifjúsági közösségek (óvodák, általános iskolák, középiskolák), a kerületben élő hátrányos helyzetű diákok és családok.

Bús Balázs polgármester kezdeményezésére, ezért augusztustól kezdődően négy hónapon át tartóan heti két alkalommal az Óbudai Sport Nonprofit Kft. Közösségi tornát indított. Keddenként a Flórián téren, csütörtökönként a Csobánka téren reggel 8 órától tornázhattak a környéken élők a szabadban, szakember vezetésével. A szabadtéren rendezett események mindegyike nyitott volt, bárki részt vehetett benne.

torna2

Az új kezdeményezés célja az volt, hogy kedvet csináljon és ösztönözze azokat, akik egyedül nehezen veszik rá magukat akár a könnyed testmozgásara is.

Mindezt egy közösségben, szabad levegőn, szép környezetben tenni ösztönzőleg hat mindenkire. Épp ezért 2017 tavaszától folytatódik a program, a tervek szerint bővül az időpontok száma és az edzéstípusa is.

A torna ugyan a reggeli órákban megvalósuló programként indult, de a visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy intenzívebb részvétellel lehet számolni, ha a sportolásra a délutáni időpontokban is lehetőség lesz. A helyszínek megfelelőek a célra, ugyanakkor a könnyebb elérhetőség és megközelíthetőség miatt a jövőben más helyszínek bekapcsolására is sor kerül.

A Közösségi torna célja, hogy a program és az általa nyújtott egészséges életmód alapjai egyre inkább beágyazódjon az itt élők tudatába és része legyen  hétköznapjaiknak.