Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Sikeres volt az őszi takarítási kampány

2015. október 28., 11:32

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kiemelten fontos feladatának tartja környezetünk, a kerület közterületeinek tisztán tartását. Ez azonban csak a lakosság együttműködésével valósulhat meg.

Hagyománnyá vált, hogy az önkormányzat ősszel „Takarítsuk ki Óbudát!” elnevezéssel őszi takarítási akciót szervez, amely évről-évre jól példázza a környezetünk védelme érdekében történő összefogást.

Takarítsuk ki Óbudát 2015 Római tér

Idén október 5-18. között zajlott a kerületi takarítás, amelyhez számos civil szervezet, intézmény és lakóközösség csatlakozott. Az előzetes jelentkezések alapján az önkormányzat 6000 db zöldhulladék-gyűjtő, 2000 db szemétgyűjtő zsákot és 2000 pár védőkesztyűt biztosított az akcióban résztvevők számára. Több helyszínre hulladékgyűjtő konténert is kihelyeztünk. A takarítás mérlege: 600 m³ zöldhulladék és 250 m³ szemét gyűlt össze.

A takarítási akciónak nem csak a közterületi zöldhulladék és szemét összegyűjtése volt a célja, hanem a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékok begyűjtése is. Két hétvégén – október 10-én és 17-én – a kerület 8 különböző helyszínén lehetett ingyenesen leadni a használaton kívüli elektromos és elektronikai eszközöket, valamint egyéb veszélyes hulladékot.

Ezúttal is sokan éltek a lehetőséggel – közel 18 tonna elektromos és elektronikai hulladékot, rekord mennyiségű, 15 tonna festékmaradékot adtak le, de jelentős volt a begyűjtött gumiabroncs, akkumulátor, sütőolaj, növényvédőszer mennyisége is.

Mindenkinek köszönjük a részvételt!

Takarítsuk ki Óbudát 2015 Kiscelli Csalogány