Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Soha nem látott érdeklődés a teljesítménytúrán

2016. március 22., 12:30

Nyolcszor annyian vettek részt az ötödik éve megrendezett Óbudai Teljesítménytúrán vasárnap, mint tavaly ősszel. Március 20-án kellemes, tavaszias idő fogadta a kirándulókat.

A legrövidebb, családi távon 538 fő, a 16 km-en 879 fő, a 28 km-en 340 fő indult el. Egyre több kerületi sportegyesület és iskola szervezett formában vesz részt a rendezvényeken, többek között a Budai Akrobatikus Sportegyesület (BASE), a Gankaku Sportegyesület és a Pais Dezső Általános Iskola pedagógusai és tanulói. Ahogyan ősszel, ez alkalommal is elindultak az Óbudai Nordic Walking Klub tagjai, 22 fő a 16 km-es távot, 5 fő pedig a 6 km-es távot teljesítette.

Óbudai Teljesítménytúra 2016_3

A célba 11 órától 17 óráig folyamatosan érkeztek a túrázók, őket levessel, majd zsíros kenyérrel és üdítővel várták a szervezők. Virágvasárnap alkalmából virágmagok elültetésére is lehetőség volt, hiszen a néphagyomány szerint az ekkor elültetett virágok szebbek és illatosabbak lesznek. Az előre bekészített 300 db cserép alig 2 óra alatt elfogyott. A barokk zene nagy mestere, Johann Sebastian Bach zeneműveiből készült válogatás szólt a Csúcshegyi Menedékháznál, ezzel tisztelegve a 331 éve, március 21-én született zenei lángelme előtt.

Az idei Szabadidő, Szeretem rendezvénysorozat Ötpróba játékának első pecsételő állomásán 262 fő töltötte ki a teljesítés igazolására alkalmas kiadványt és szerezte meg első pecsétjét. A következő próba, az immár kétnapos Óbudai Futófesztivál április 23-24-én kerül megrendezésre a Pünkösdfürdői Duna-parton.

Óbudai Teljesítménytúra 2016_2