Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Sokan használják a játszótereket a lezárás ellenére – az önkormányzat kénytelen lépéseket tenni

2020. március 26., 07:41

Sajnos még mindig sokan vannak, akik nem veszik komolyan a lezárásokat és – akár rongálással is – bemennek a lezárt területekre. A III. kerületi önkormányzat megteszi a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy megóvja az itt élőket, biztosítsa felelősen gondolkodó polgárai védelmét.

A koronavírus- járvány terjedésének megakadályozása és lassítása érdekében 2020. március 18-ától a kerületi  játszóterek, sportpályák és fitneszparkok zárva vannak. Ennek oka, hogy nagy közösségeket vonzó területekről van szó, és az itt található eszközök folyamatos fertőtlenítése kivitelezhetetlen. A játszóterek lezárásának hírét az önkormányzat minden csatornáján folyamatosan kommunikálja.

Mindezek ellenére az elmúlt napokban Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet munkatársai arról számoltak be, hogy a hivatalosan elzárt közterületekre a figyelmeztetés ellenére több helyen beléptek, akár a lezárás megrongálásával is. Tekintettel arra, hogy a lezárt területre belépők potenciálisan segíthetik, gyorsíthatják a járvány terjedését, ezért szükségessé vált a szabályozás szigorítása.

Figyeljünk egymásra, vigyázzunk közösségünkre!