Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Sóstói szép napok

2017. július 18., 08:12

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is 19 fogyatékkal élő és pszichiátriai beteg ellátottjával tett látogatást Balatonszabadi- Sóstón, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata üdülőparkjában.

Az ott töltött néhány napban nagyon kellemes napsütéses időben volt részük, így kedvükre fürödhettek a Balatonban, ami mindig nagy élmény számukra.

A második napon kirándulást tettek a környékbeli 14. századi itáliai stílusú Ozorai Pipó várkastélyba, ahol tárlatvezetés mellett betekinthettek a főnemesi család rezidenciájába.

A következő napot a Veszprémi Állatkertben töltötték, ahol az állatoknak igyekeznek a lehetőségekhez mérten természetes környezetet biztosítani. A délután folyamán városnéző sétát tettek Veszprém belvárosában, illetve körbesétálták a várat. A hűsítő fagyizás, némi pihenés, majd ajándékok vásárlása után tértek vissza szálláshelyükre.

Esténként beszélgető-körben elevenítették fel a napi eseményeket, illetve a társaság fáradhatatlan tagjai pingpong, biliárd és foci mérkőzésekkel zárták a napokat. A záró esten, mindenki elmondhatta, hogy mi tetszett neki a néhány nap alatt, illetve táncos mulatsággal koronázták meg a nyaralást.

A nyaralás amellett, hogy mindig nagyon sok pozitív élményt ad az ellátottaknak, lehetővé teszi számukra az alkalmazkodást, a közösségi életbe való bevonódás lehetőségeit, amit a mindennapjaikban is tudnak hasznosítani.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata csakúgy, mint az iskolások nyári napközis táborát, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjainak is minden évben ingyenesen biztosítja ezt a nyári programot.