Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Speciality kávézó a Fő tér közepén

2016. május 2., 08:00

Az Óbuda szívében található, nemrégiben megszépült ipari műemlék jellegű épület az Óbuda Napja rendezvénysorozat keretében, május 6-án speciality kávézóvá alakul.

Gázlámpa KioszkA páratlan hangulatú Fő tér – patinás környezetével, színvonalas vendéglátó helységeivel és színes kulturális kínálatával – Budapest egyik közkedvelt turisztikai célpontja. A kerületi idegenforgalmi fejlesztések egyik legfőbb bázisaként egész évben számtalan tematikus rendezvénysorozatnak és ünnepi fesztiválnak ad helyet, mindemellett a budapesti és országos turizmus erősítésében is aktív szerepet vállal. Ezt a célkitűzést 2014 óta a Fő téren található Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont fogja össze, mely egyedülálló módon egy közösségi térbe helyezett „kerületi tourinformként” működik, ahol többek között kulturális programajánlók, turisztikai információk és országos jegyirodai szolgáltatások is elérhetőek. A infópont természetesen a külföldi érdeklődők számára is hasznos, hiszen a tájékoztatást több nyelven beszélő munkatársak látják el.

Gázlámpa Kioszk
Az Esernyős komplex kulturális szolgáltató központként a saját szervezésű programjain túl a minőségi vendéglátás igényeit is kielégíti. Innovatív szemléletmódjának köszönhetően most újabb gasztronómiai érdekességgel bővül. A Fő tér közepén álló, évekig kihasználatlanul hagyott, leromlott állapotú ipari épület, mely egykor az Óbudai Gázgyár gázátadó állomásaként működött, nemrégiben átfogó rekonstrukción esett át és az Esernyős profiljába illeszkedő új funkciót kapott. A Gázlámpa Kioszk, mely az adventi ünnepek alatt karácsonyi finomságaival és adománygyűjtő akciójával már sikeresen bemutatkozott, Óbuda Napjától speciality kávézóként nyitja meg kapuit. Teraszán egész nyáron többek között világos pörkölésű (La Marzocco espresso géppel készült) kávékülönlegességeket, hideg-meleg italokat, süteményeket és egészségtudatos ételeket fogyaszthatnak az arra járó, ínyencségekre nyitott vendégek. A kávékultúra fejlődésének új hullámát képviselő speciality kávézók budapesti térhódításához csatlakozva a Gázlámpa Kioszk színvonalas kínálatával, esti programjaival és hétvégi nyitva tartásával minden bizonnyal hozzájárul majd az óbudai Fő tér pezsgő kulturális életéhez.

Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont
1033 Budapest, Fő tér 2. | Tel: +3630/883-1953
www.esernyos.hu | info@esernyos.hu
www.facebook.hu/esernyos