Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Sport kiadvány az Óbudai Turisztikai Egyesülettől

2015. január 19., 08:00

5000 példányban jelent meg a Sportturisztikai ajánló. Az önkormányzat által támogatott füzet az egyesület kiadványainak sorában már a harmadik.

Az Óbudai Turisztikai Egyesület 2013-ban azért jött létre helyi vállalkozások és önkormányzati szervezetek összefogása nyomán, hogy  elősegítse Óbuda turizmusának fejlesztését, növelje turisztikai vonzerejét, megismertesse a III. kerület nevezetességeit, épített és természeti értékeit, kulturális életét, gasztronómiáját, és nem utolsósorban a gazdag szabadidő eltöltési és sportolási lehetőségeket.

Az Egyesület kiadásában elsőként a kerületünk nevezetességeit bemutató Történelmi séta Óbudán című-, majd a kulturális kínálatát összegző Óbudai kulturális ajánló című kiadvány jelent meg. (Előbbi angol nyelven is olvasható.) A közelmúltban készült el a Sportturisztikai ajánló című prospektus, mely összesen 25 mozgással, sporttal, szabadidős rekreációval összefüggő lehetőségre, vagy ezekhez kapcsolódó III. kerületi létesítményre, állandó rendezvényekre hívja fel az olvasók figyelmét. A könnyebb eligazodást térképek, fotók és pontos elérhetőségek segítik. Mindhárom kiadvány azonos formátumú, könnyen kezelhető.

A füzeteket elsősorban az ide látogató turistáknak szánja az egyesület, de természetesen a kerület lakosai számára is hasznos információkat tartalmaznak. A kiadványok ingyenesek és az Esernyősöknél, illetve a kulturális intézményekben lehet hozzájutni. A tervek szerint a közeljövőben a fővárosi Tourinform pontokon is elérhetők lesznek a füzetek.
Az Egyesület honlapja: www.obudatour.hu .