Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Sporteszköz- és sportparkfelújító program indult – Várják a javaslatokat, a hibabejelentéseket

2021. augusztus 28., 15:51

A Fővárosi Önkormányzat közleménye.

Kopott vonalak, szakadt háló? Tegyük rendbe együtt a sportparkokat! A fővárosban számos szabadtéri sportpálya és fitneszpark található, amelyek hozzájárulnak az aktív élet érvényesüléséhez.

A lakossági szabadidősport támogatása érdekében idén a FŐKERT Nonprofit Zrt.-vel közösen belekezdtek a Budapest Sporteszköz Rehabilitációs Programba. 

A projekt során számítanak a közösségekre is, és lakossági bejelentések segítségével térképezik fel, javítják meg, vagy újítják fel a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló sportparkokban, sportpályákon, fitneszparkokban fellelhető elhasználódott, megrongálódott sporteszközöket.

Hogyan jelenthetik be a károsodott sporteszközt? 

A meghibásodott sporteszközöket kétféle módon lehet bejelenteni:

1. A sport.curia@budapest.hu  e-mail címre küldött levélben. A levél tárgyaként, kérjük, tüntessék fel, hogy „Sporteszköz hibabejelentése”.

A levél mindenképpen tartalmazza:

  • a sportpark megnevezését,
  • a sporteszköz megnevezését
  • és a hiba vagy hiány megnevezését

Ha fényképet is készítenek a hibás vagy hiányzó eszközről, csatolmányként küldjék el azt is, de eszközönként maximum 1 képet.

2. A BP Fatár applikáció hibabejelentőjén keresztül.

Az alkalmazás térképes keresőjével vagy a saját tartózkodási helyed GPS jele alapján keresd ki a meghibásodott sporteszközt, majd a hozzá kapcsolódó adatlapon kattints a „Hibabejelentés” funkciógombra.

IOS: https://apple.co/3jiNxr0

Android: https://bit.ly/3jkVM60

Mit lehet bejelenteni?

  • Elhasználódott, meghibásodott sportszer, sporteszköz, sportberendezés rekonstrukciója vagy cseréje (repedés, szakadás, törés, kopás stb.): pl.: kosárlabda palánk, kosárlabda háló, labdarúgó kapu, röplabdaháló, pingpongasztal, trambulin, mászófal, teniszháló, biciklitároló stb.
  • Kopott, rongálódott sportolásra alkalmas terület helyreállítása: sportpálya vonalainak felfestése, futópálya felfestése, rekortán pálya javítása stb.

Dátumok, határidők:

  • A bejelentések 2021. augusztus 25. és szeptember 24. között tehetők meg.
  • A bejelentések elbírálása szeptember 30-ig történik meg.
  • Októberben megkezdődnek a munkálatok.

Csatlakozzanak a Programhoz, legyenek részesei a folyamatnak!

Kérdéseiket a sport.curia@budapest.hu e-mail-címen tehetitek fel.