Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Sportpadlóra, mászókákra is költ a Vackor Óvoda a Közösségi Költségvetésben elnyert ötmillióból

2020. december 10., 15:50

Az óbudai Vackor Óvoda az öt kerületi óvoda közé tartozik, amelyek lehetőséget kaptak ötmillió forintos fejlesztésre Közösségi Költségvetés 2020 kampányunk keretében, ugyanis a körzetükben rájuk érkezett a legtöbb szavazat. Összesen 50 millió forint sorsáról dönthettek a kerületiek a kampányban.

A Vackor Óvoda az emeletes házak között, fákkal körülvett kis szigetként várja a gyermekeket. És az Amfiteátrum, valamint a Duna-part közelsége is segíti, hogy napról napra színes programokkal valósíthassák meg nevelési céljaikat, amelyeknek csomópontjai a játék, a mozgás és a kommunikáció. Mindez azt szolgálja, hogy az óvodások érzelmi biztonságban, hatékonyan fejlődhessenek.

„Büszke vagyok pedagógus kollégáim elhivatottságára, hogy következetesen ezekért a célokért dolgoznak, de azt is ki kell emelnem, mindig számíthatunk, számíthattunk a szülői közösség támogatására – mondta Jagoschitzné Magócs Szilvia óvodavezető, amikor gratuláltunk ahhoz, hogy Közösségi Költségvetés 2020 programunkban a körzetben szavazók döntése alapján ők fordíthatnak ötmillió forintot intézményük fejlesztésére. – Így munkatársaim mellett nekik is köszönöm, hogy megkaptuk ezt a lehetőséget, nélkülük, az ő voksaik nélkül nem sikerülhetett volna.”

A napi, változatos mozgás biztosítása tehát a Vackorban a pedagógiai munka egyik sarokköve.

„Ezért is döntöttük úgy, hogy a tornatermünk burkolatát cseréljük ki könnyen takarítható sportpadlóra. Hiszen sok időt töltünk itt mozgással, játékkal.”

A kommunikáció szintén a kiemelt fejlesztési területek közé tartózik az óvodában. Ennek támogatására is költ az intézmény az elnyert összegből: az egész épületet lefedő wifi-hálózat kiépítését tervezik.

„Mindig a gyerekek életkorának megfelelő eszközökkel dolgozunk. Így szeretnénk a már meglévő zeneszobánkban egy interaktív táblával gazdagítani a lehetőségeinket, hogy a játékos foglalkozásainkat még színesebbé tegyük.”

A mozgás természetesen éppolyan fontos a szabadban, mint a jól felszerelt tornateremben. Az óvodaudvaron álló, a nagyobb gyermekeket váró két mászóka már megszolgálta az idejét.

„Az egyik húsz, a másik tizenhat éves, ha futja még a keretünkből, szívesen lecserélnénk ezeket is új kerti játékokra.”