Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Sportpálya-építés támogatásáról döntöttek a képviselők

2015. november 30., 17:41

A III. kerületi Torna és Vívó Egylet sporttelepének fejlesztéséről és adományozásról döntöttek a képviselők.

A rendkívüli képviselőtestületi-ülés napirendjének elfogadását megelőzően a közelmúltban elhunyt Fejés Miklós emléke előtt egy perces néma felállással tisztelgett a testület.

A III. kerületi Torna és Vívó Egylet az egyik legrégebbi egyesület Magyarországon, 1887 januárjában alapították. A labdarúgás mellett, asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda, úszás, vízilabda, röplabda, torna, és mindenekelőtt atlétika sportágban is országos szinten kiemelkedő eredményeket ért el. Az Egyesület a Hévizi úti, az önkormányzat tulajdonában álló sporttelep fejlesztésére társasági adó-felhasználási (TAO) kérelmet adott be a Magyar labdarúgó Szövetséghez és a Magyar Vízilabda Szövetséghez. A sporttelepre több labdarúgópályát, új uszodát és atlétikai pályát tervez az egyesület. Az ingatlan az önkormányzat tulajdonában van, a képviselők megszavazták a beruházás önrészének biztosítását.

A képviselőt hozzájárulásukat adták, hogy az Esernyős Nonprofit Kft., az újonnan nyíló Gázlámpa Kioszk forgalmának egy részével támogathassa a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adománygyűjtő akcióját a kárpátaljai családok fűtési költségeinek támogatásához. A Fő téri egykori gázfogadó épületben kialakított Gázlámpa Kioszkban az adventi időszakban megvásárol forralt bor és organikus szőlőlé megvásárlásával Ön is támogathatja a kárpátaljai magyar családokat. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Esernyős, a Terra Hungarica, a www.mitiszol.hu és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös adománygyűjtő akciójában az italokból befolyó bevételből a kárpátaljai rászoruló családok tűzifa ellátását segítik.