Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Sportpályát adtunk át az Óbudai Meseerdő Óvodának – Videóüzenetben köszöntötte a gyermekeket a polgármester

2020. november 30., 10:39

Új műfüves sportpályát avatott dr. Kiss László polgármester az Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda Szél utcai telephelyén. A focipálya a Nemzeti Ovi-Sport Program keretében, Óbuda-Békásmegyer anyagi hozzájárulásával készülhetett el.

„A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze – Szent-Györgyi Albert bölcs, lényegre törő mondatával kezdte dr. Kiss László köszöntőbeszédét. – Igen nehéz lenne ennél jobban megfogalmazni, miért törekszünk arra szülőként, pedagógusként, hogy gyermekeink mihamarabb megismerkedjenek a sporttal, mihamarabb megszeressék a mozgást.”

E különleges helyzetben a polgármester csak zárt körben vághatta át a szalagot az Óbudai Meseerdő Óvodában az átadó ünnepségen, amely az érvényben lévő egészségügyi szabályoknak és biztonsági előírásoknak megfelelően szabadtéren történt. És éppen ezért egyelőre csak videóban köszönte meg mindazok munkáját, akik azért dolgoztak, hogy a pálya elkészülhessen.

Örömmel jelentette be, hogy az önkormányzat 4 és fél millió forintnyi önrésszel tudott hozzájárulni az új sportlétesítmény megépítéséhez, amely nem csupán mutatós, és focizásra hívogató, de biztonságos és több sportág alapjainak elsajátítására is kiválóan alkalmas.

„Kívánom, hogy óvodásainknak sok örömöt és élményt nyújtson a játék és a mozgás új sportpályánkon!” – zárta üzenetét dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.