Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Sportszakembert veszített a III. kerület

2018. január 9., 08:26

85 éves korában elhunyt Fördős László sportszakember, a Vasas SC örökös tiszteletbeli elnöke, Óbuda-Békásmegyer Pro Óbuda Díjas kiválósága.

Fördős László 1932-ben született Győrben. 25 éven keresztül irányította eredményesen a Folyondár utcában a a Vasas SC női röplabda szakosztályát. 1982-től mint tag, 1986-tól már mint a női röplabda szakosztály elnöke vett részt a sportmunkában. Nevével fonódtak össze a klub legsikeresebb évei. Az őszinteségéről és hitelességéről ismert sportvezető képes volt maga mellé állítani bárkit, aki segíteni tudta céljai megvalósítását. Laci bácsi irányításának köszönhetően az elmúlt évtizedekben nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményt nyújtott a női csapat, és ezzel a teljesítménnyel hozzájárultak Óbuda sportéletének alakításához is.

A díjazott tiszteletbeli örökös tagja a Magyar Röplabda Szövetség országos elnökségének és tagja a Vasas elnökségének is. 2002-ben munkája elismeréseként Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntették ki, 2013-ban vehette át a kerület jó hírnevét öregbítő tevékenysége elismeréseként a III. kerület Pro Óbuda Díját. Halálával a városrész egy nagyszerű sportszakembert veszített el. Emlékét megőrizzük.