Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Szakaszos útzár a “fekvőrendőrök” építése miatt

2015. április 15., 07:00

A héten folytatódik a Rozália utca forgalomcsillapítását szolgáló műtárgyak kivitelezése

Rozália utcaA tavalyi évben kezdődött a Rozália utca és környékének forgalomcsillapítása, amelynek keretében a Rozália utca teljes hosszában forgalomcsillapító küszöböket épít, és ezzel egyidejűleg korlátozott sebességű övezetet jelölt ki az önkormányzat. A munkálatok befejezésére várhatóan a következő egy hónapban kerül sor. Először a Rozália u. – Ringató u. csomópontjában épül új küszöb, ezért itt teljes útzár lesz érvényes a befejezéséig, majd ütemesen a Rozália u. – Aranyalma u., Rozália – Zsófia u., és Zsófia u. – Aranyalma u. csomópontokban.

Ugyan egyszerre csak egy csomópont lesz lezárva, és kerülő út is biztosítva lesz az építkezés ideje alatt, azonban felhívjuk a lakosság és az arra közlekedők figyelmét, hogy figyeljék az ideiglenes jelzőtáblákat és forgalmi rendet, azaz ne megszokásból közlekedjenek!

Az építés első üteme tavaly tavasszal elkészült, azonban a BKISZ csatornázási projekt miatt csak most folytatódhatott a hátralévő munka elvégzése. A forgalomcsillapítás mellett azután döntött az önkormányzat, hogy megvizsgálta a lakossági panaszokat. Kiderült, hogy a Pusztakúti úton torlódás esetén a Határ út – Rozália u. útvonalat választották a járművezetők a Szentendrei út, illetve az Árpád híd felé, s ez jelentősen megnövelte a a Rozália utca forgalmát.