Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Szaloncukor, kávé, keksz, roller a csomagokban – Érkeznek az adományok a hivatal munkatársaitól is

2020. december 2., 14:35

Önkormányzatunk karácsonyi gyűjtésre hívta, hívja a kerület lakóit, vállalatait, az intézményeink munkatársait, mindenkit, aki hozzá tud járulni, hogy a szűkölködőknek szebben teljen az ünnep. A Kommunikációs osztály és a Kabinetiroda munkatársai az elsők között érkeztek adománycsomagjaikkal a Fő téri Esernyősbe.

A mögöttünk álló esztendő korábban sohasem látott kihívásokat hozott, az újabbnál újabb szabályok, feladatok, intéznivalók egymás sarkába értek. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat intézkedésekkel, támogatásokkal segítette év közben is azokat, akiknek szükségük volt rá, ám most, év végén arra hívjuk meg a harmadik kerületben élőket, dolgozókat, hogy tartsanak velünk: együtt tegyünk azért, hogy minél többeknek szépítsük meg a karácsonyát.

Ha könnyebbséget vihetünk azoknak, akik nehéz terheket cipelnek, melegséget azoknak, akik egyedül ünnepelnek, örömöt azoknak, akik elcsüggedtek, az most többet ér, mint bármikor korábban.

A Polgármesteri Hivatal dolgozói is magukénak érzik a meghívást. A Kommunikációs osztály és a Kabinetiroda munkatársai az elsők között vásároltak édességet, tartós élelmiszereket, tisztálkodószereket, és gyűjtötték össze otthon a szép, megkímélt állapotú játékokat.

Hallgatva szociális szakember kollégáink tanácsára, a csomagokba többek között száraztészta, rizs, tea, kávé, kakaó, méz került, az elmaradhatatlan szaloncukorral, a legkisebbeknek nápolyival, csokoládéval, cukorkával. Az új és újszerű kirakós játékok, mesekönyvek mellett egy roller és egy gördeszka is ott várakozik, hogy karácsonykor új gazdára leljen, a többi, a kerület lakói által összeállított első csomagok mellett.

Önkormányzatunk gondoskodik róla, hogy minden, hozzánk beérkezett ajándék oda kerüljön, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ebben az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársainak tapasztalatára és szaktudására támaszkodunk.

Előre is köszönjük adományaikat, amelyeket december 18-ig, minden hétköznapon 8 és 18 óra között várunk a Fő tér 2. szám alatti Esernyős Kávézóban.

Kérjük, a vonatkozó központi és az intézmény saját járványügyi előírásainak megfelelően a kávézó helyiségében csak a felajánlás leadásának ideje alatt tartózkodjanak. Maszk viselése kötelező. Hivatalunk pedig vállalja, hogy az összegyűlt adományokat naponta fertőtleníti az önkormányzat ózongenerátorával, ami kíméletes, de hatékony felületsterilizálást tesz lehetővé.