Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Szavaznak a képviselők a Bud Spencer parkról

2016. szeptember 2., 10:34

Véget ért a véleményfelmérés, szeptemberben szavaznak a képviselők arról, javasolják-e a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy Kaszásdűlőn parkot nevezzenek el Bud Spencerről.

Bud Spencer park térképÓbuda-Békásmegyer Önkormányzatának elve, hogy a kerület lakosaival közösen, velük egyetértésben és a szabályok betartása mellett hozza meg a helyi polgárokat érintő döntéseket, a közterület-elnevezésekkel kapcsolatban pedig már 2006 óta kikéri a környéken lakók véleményét. Így történt ez a Kaszásdűlőre tervezett Bud Spencer park esetében is: a felvetést követően az önkormányzat a környéken élők véleményét kérte. Szavazni lehetett online az obuda.hu oldalon, emailben, vagy személyesen a Pethe Ferenc téren.

A véleményt formálók döntő többsége (96%) támogatja, hogy Kaszásdűlőn a Búza utca – Köles utca – Szérűskert utca – Zab utca közötti füves terület egy részét Carlo Pedersoli művészneve után Bud Spencerről nevezzék el.

A közterület-elnevezés folyamatának következő lépcsője, hogy a kerület képviselő-testületének kell megszavaznia az javaslatot. Amennyiben a képviselők támogatják az előterjesztést, akkor a végső döntést a közterület-elnevezésekben illetékes Fővárosi Közgyűlés hozhatja majd meg.