Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

SZÉKELY-MAGYAR UTÁNPÓTLÁS LABDARÚGÓ TORNA

2016. augusztus 15., 16:40

A nemzeti összetartozás jegyében négy budapesti kerület kapott meghívást a hagyományos Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna elnevezésű eseményre, melyet a III. kerületi önkormányzat örömmel fogadott.

székely-magyar kupaÓbuda-Békásmegyer a III. Kerületi TVE csapatát delegálta Erdélybe, a Csíkszeredán megrendezett labdarúgó tornára, lehetővé téve, hogy a 11-12-13 éves korosztály megmutathassa magát, egy barátságos labdarúgó tornán.

Mayer Bence vezetésével a III. Kerületi TVE utánpótlás csapata június utolsó hetében indult útnak. Ahogy Bencétől megtudtuk a torna kifejezetten jól sikerült és nagymértékben szolgálta a gyerekek fejlődését, emellett a sportdiplomáciai kapcsolatok ápolására is esély nyílt. A tornán két korosztályban 8-8 csapat vett részt.

székely-magyar kupa Tve csapataA tornát TVE csapatai a 8. illetve a 7. helyen végeztek. Bence véleménye szerint  egyenlőre ez az eredmény a reális, főleg ha azt vesszük alapul, hogy mindkét korosztályban fiatalabb gárdával álltak ki a mérkőzéseken. A torna remekül szolgálta a játékosok fejlődését és új lökést adhat a következő szezonra. A TVE fiatal edzője szerint, a torna európai szintű volt, remek szervezéssel és ellátással.