Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Szent Mihály-napi szüreti mulatság a Promenádon

2013. szeptember 23., 14:48

A kerület Szent Mihály-napi szüreti mulatsággal vesz részt az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! című országos programsorozatban, melyet szeptember utolsó hétvégéjén rendeznek országszerte.

A közmédia kezdeményezésére nagyszabású kormányzati összefogás indult Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel Magyarország értékeinek, hagyományainak bemutatására, valamint az itthon, illetve külföldön élő magyarság közötti kapcsolat- és közösségteremtés érdekében. A külföldön élőket arra buzdítják a szervezők: erre a hétvégére jöjjenek haza, és ünnepeljék magyarságukat ott, ahol igazán otthon érzik magukat.

A kezdeményezés kapcsán a Belügyminisztérium pályázatot írt ki a helyi programok megvalósításának támogatására. A pályázaton Óbuda-Békásmegyer 1,5 millió forintot nyert. A kerület a Promenádon rendezendő Szent Mihály-napi szüreti mulatsággal vesz részt az országos rendezvénysorozatban.

A Turizmus Világnapjához és Szent Mihály napjához időzített nagyszabású programsorozatot a közmédia csatornái (M1, Duna World, Duna, Kossuth és Petőfi Rádió) szeptember 28-29-én tematikus műsorfolyam keretében közvetítik.

szent_mihaly_napi_szureti_mulatsag_525