Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Szép környezet és biztonságos játéktér

2016. október 21., 09:47

A Vitorla utcai óvoda terasza szülői segítséggel újult meg. Ősztől már a gumiborítású új játszórész fogadta az óvodásokat.

vitorla-utcai-ovi-terasz-felujitas

A Vitorla utcai óvoda épületében és udvarán idén több felújítás is történt. Nyáron az önkormányzat két gyermekmosdót újított fel teljesen, mely az ablakok cseréjére is kiterjedt, emellett a megrongálódott előtető helyett újat szereltek fel.

Az önkormányzati segítség mellett a szülők is sokat tesznek minden évben az óvoda megszépüléséért.

vitorla-utcai-ovi-terasz-felujitas0

Idén nyáron egy szülői felajánlásnak köszönhetően a terasz burkolatcseréjére is sor kerülhetett. Az ÉPKOMPLEX Kft. közreműködésével a régi kövezetet elbontották és egy teljesen új alapot építettek, amit gumiburkolattal fedtek be. Ezzel a terület nemcsak hogy biztonságosabbá vált, hanem jó idő esetén torna és táncfoglalkozásoknak is helyet adhat. Továbbá a régi vasszerkezet oszlopait szivaccsal borították be, ami által teljesen balesetmentessé vált az új játéktér.

A kerületi óvodák megszépítése, kényelmesebbé, biztonságosabbá tétele kiemelten fontos feladat az önkormányzat számára. A Vitorla utcai intézményben az elmúlt 2 évben több mint 15 millió forint értékben történtek kisebb-nagyobb felújítások.