Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Szeptemberre megújul a Meseerdő Óvoda

2016. február 4., 16:01

Folyik az építkezés a Meseerdő Óvoda Váradi utcai telephelyén. Szeptemberben már három csoportban várják majd a gyerekeket a tornateremmel és fejlesztőszobákkal is bővülő épületben.

meseerdő óvoda építkezés 2

Decemberben elkezdődtek a Meseerdő Óvoda 2004 óta üresen álló Váradi utcai telephelyének kapacitásbővítő felújítási munkálatai. Az épület felújítására 63,3 millió forintot nyert a III. kerületi önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán. Az új épület három csoportszobával, egy tornateremmel és két fejlesztőszobával rendelkezik majd, így hetvenöt kisgyerek befogadására lesz alkalmas. A bővítésnek köszönhetően az óvoda SNI-s gyerekek magas színvonalú ellátását is biztosítani fogja.

Jó ütemben haladnak a bontási munkálatok,  elkészült a tető, és már az új nyílászárókat is elkezdték legyártani. A tervezési munkálatok során az önkormányzat illetékesei rendszeresen egyeztetnek az óvodavezetővel és a kivételezőkkel, annak érdekében, hogy a gyerekek számára egy korszerű, sokrétű funkcióval rendelkező, esztétikus épületet hozzanak létre. A felújítási munkálatok várhatóan a nyár második felében fejeződnek be, így szeptemberben már a gyerekek élvezhetik az új épület adta lehetőségeket.

meseerdő óvoda építkezés