Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Szerdán délelőtt közmeghallgatásra várunk mindenkit

2020. augusztus 24., 17:26

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat szeretettel vár minden III. kerületi lakost az Óbudai (Hajógyári)-sziget lakossági használatáról szóló közmeghallgatásra 2020. augusztus 26-án, szerdán reggel 8:30 órai kezdettel az Óbudai Kulturális Központba, ahol a kerületi közmeghallgatást követően délelőtt 10 órától a Pest Megyei Kormányhivatal is meghallgatást tart a Hajógyári-sziget árvízvédelmére vonatkozó környezeti hatásvizsgálati eljárásról.

A 2020. évi önkormányzati közmeghallgatás témája az Óbudai Hajógyári-sziget lakossági használatának kérdése lesz. A közmeghallgatás célja, hogy a közösségi javaslatok, illetve észrevételek a helyi lakosságtól közvetlenül jussanak el a képviselő testülethez.

A közmeghallgatás 9:45 óráig tart, egy rövid szünet után 10 órától pedig a Pest Megyei Kormányhivatal közmeghallgatása kezdődik a Hajógyári-sziget árvízvédelme kapcsán.

Annak érdekében, hogy minden résztvevőnek lehetősége legyen a Hajógyári-sziget használatával kapcsolatos véleményét elmondani, élőszóban maximum 5 perces hozzászólásokra lesz lehetőség. Papír alapú véleménynyilvánításra is mód lesz, amelyeket utólag válaszol majd meg az önkormányzat.

A rendezvény az érvényben lévő egészségügyi előírások maximális betartása mellett valósul meg, a helyszínen a szükséges felszerelések (maszk, védőkesztyű, fertőtlenítő) minden résztvevő rendelkezésére állnak majd.