Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Szeretet, meleg ebéd, adomány – Ünnepváró élelmiszerosztó akciónk a kerületi Krisna-hívőkkel

2021. december 11., 19:18

A Krisna-hívők idei adventi élelmiszer-adományosztás sorozatának szombati állomása Óbuda volt. Az ünnepváró ételosztáson, melyet családi tanácsadónkkal közösen szerveztek, és melyhez a harmadik kerületi önkormányzat pénzbeli támogatást nyújtott, dr. Kiss László polgármester is részt vett.

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének  humanitárius szervezete, az Ételt az Életért Alapítvány valamint az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ december 11-én, szombaton rendezte meg közös, kiemelt karácsonyi ételosztó akcióját a harmadik kerületben. Az ünnepi adományokhoz önkormányzatunk pénzbeli támogatással járult hozzá.

Óbuda-Békásmegyeren a Krisna-hívők a megszokott, napi ételosztásuk révén évente összesen több mint félmillió adag meleg ebédet juttatnak el a kerület nehezebb helyzetben élő lakóinak. A mostani, ünnepváró akció keretén belül pedig 800 adag meleg étellel és ugyanennyi élelmiszeradomány-csomaggal járultak hozzá, hogy rászoruló családoknak meghittebbé tehessék a karácsonyt.

A szeretettel összeállított ajándékcsomagokban többek között többféle tartós élelmiszer, gyümölcs és természetesen karácsonyi édességek kerültek. A meleg ebéd pedig gőzölgő lencsefőzelék és ízletes indiai darapuding volt.

„Azt tapasztaljuk, hogy a koronavírus járvány újbóli fellángolása és a folyamatos áremelkedések tovább nehezítik a társadalom peremén élő emberek helyzetét” – mondja Szilaj Péterné, Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének kommunikációs vezetője. – Budapest mellett kistelepülések és kisebb városok lakóit is várjuk az ünnepváró ételosztás-sorozat állomásaira. Így karácsonyig összesen több mint 5300 embert érünk el adományainkkal.”

A harmadik kerületi ünnepi ételosztás igazi összefogással jött létre, hiszen a meleg ebéd és az élelmiszercsomag mellett a Rászorultak Megsegítése Alapítvány jóvoltából csokoládé és szaloncukor is jutott az érkezőknek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pedig Mozgó orvosi rendelőjében nyújtott a helyszínen egészségügyi segítséget, illetve alapvető gyógyszerek és vitaminok kiosztását is vállalta.

Minden résztvevő szervezetnek, munkatársnak és önkéntesnek köszönjük hozzájárulását és odaadó munkáját, hogy segítettek szebbé tenni a kerületi rászoruló családok karácsonyi ünnepét.

Dr. Kiss László a polgármester az Ételt az Életért Alapítvány ünnepváró adományakcióján a meleg ebéd osztásában vett részt

800 adag meleg étel és élelmiszercsomag segített ezúttal a rászoruló családoknak

Krisna-hívők és önkéntesek együtt dolgoztak az adományosztáson

Nyolcféle tartós élelmiszer, gyümölcs, édességek kerültek a csomagokba

Dr. Kiss László a meleg ebéd edényekbe osztásában segédkezett

Ezúttal lencsefőzelék készült a Krisna-hívők konyháján

A Rászorultak Megsegítése Alapítvány csokoládé és szaloncukor adományozásával szerzett örömöt

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mozgó orvosi rendelője szintén a helyszínen rendelt

Élő zene járult hozzá az együttlét szeretetteljes hangulatához