Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Szezonzáró szemlÉLETFORMÁLÓ beszélgetés a közösségi kertekről és a biodiverzitásról

2021. április 23., 08:23

Város és természet. Lehetséges-e harmóniát teremteni közöttük? Élhetünk-e a város adta kényelemmel úgy, hogy közben természetes környezetünk is megmaradjon? A tavasz utolsó szemlÉLETFORMÁLÓ beszélgetésén választ kapunk minderre.

A beszélgetés két fő témája a biodiverzitás és a közösségi kertek jelene és jövője lesz. A témák iránt érdeklődők a két meghívott vendégtől olyan fontos elméleti és gyakorlati kérdésekre kapnak választ, hogy miért fontos a biodiverzitás fenntartása, vagy hogy hogyan valósítható meg a városi környezet fejlesztésével együtt.
Lehet-e kertünk a városban és milyen zöldek élnek meg itt? Mik azok a közösségi kertek, kikkel és hogyan működnek?

Vendégünk lesz Burján Ferenc klíma- és környezetvédelemért felelős alpolgármester és Kertész Mónika, a Kortárs Építészeti Központ kuratóriumi tagja, munkatársa. A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) legsikeresebb kezdeményezései közé tartozik a közösségi kertészkedés budapesti elterjesztése is.

A szemlÉLETFORMÁLÓ beszélgetést szokás szerint élőben közvetítjük Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Facebook-oldalán.

Időpont: 2021. április 28., szerda, 18:00

Ha fontosnak tartják az épített és természetes környezet egyensúlyát, netán aktívan részt vennének annak kialakításában mint városi kertészek, érdemes csatlakozniuk a beszélgetéshez.