Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Színes Kerület Békásmegyer: a nyertes pályázat

2017. június 2., 13:12

A februárban kiírt ötletpályázaton békásmegyeri panelházak homlokzatát álmodhatták újra az alkotók. A legjobbnak választott pályamű alkotói Bús Balázs polgármestertől vehettek át oklevelet.

„Színes Kerület Békásmegyer” címen hirdetett pályázatot az önkormányzat képzőművészek számára: a Sarkadi Imre utca és a Jós utca között található 6 db tízemeletes sávház és 2 db tízemeletes pontház homlokzatát álmodhatták újra az alkotók.

A február végén kiírt pályázat végül 13 pályázó fantáziáját indította be. Ezek közül választotta ki a szakértő zsűri azt az 5-öt, amelyről már az érintett társasházak lakói hozhatták meg a végső döntést. A szavazás eredményét összesítve kiderült, hogy a szavazó tulajdonosok 64%-a Lakner Lóránd László és Gyimesi Levente Zsombor „Variációk Béká(s)ra” pályaművét ítélte a legjobbnak. Hasonló eredménnyel zárult az a szimpátiaszavazás is, amelyen bárki részt vehetett.

A szakértői zsűri által kiválasztott öt pályamű egyenként 500.000 forint díjazásban részesült, míg a szavazáson nyertes pályamű 1.500.000 forint díjazással lett gazdagabb.