Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Szombat reggeltől nyitnak az éttermek belső terei, éjfélig tolódik ki a kijárási tilalom kezdete

2021. április 30., 13:47

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban elmondta, szombat reggeltől életbe lépnek az újabb lazítási intézkedések: éjfélre módosul a kijárási tilalom kezdete, a boltok és a vendéglátóhelyek este 11-ig lehetnek nyitva, a védettségi igazolvánnyal pedig több helyre is be lehet menni, valamint látogathatók a szociális és idősotthonok is.

A miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy csütörtök este 3,9 millió beoltottnál zártak, ezért biztosak benne, hogy szombatra meglesz a 4 millió, amihez a következő lazítást kötötték.

Holnapról védettségi igazolvánnyal pedig több helyre is be lehet menni: a vendéglátóhelyek belső tereibe, szállodákba, edzőtermekbe, állatkertbe, vadasparkba, múzeumba, színházba, moziba és könyvtárba. Ezekre a helyekre a kiskorúak is bemehetnek.

Bejelentette azt is, hogy május 10. után elkezdik oltani a 16 és 18 év közöttieket, de csak Pfizerrel. Ezért nekik félreteszik a Pfizereket, de aki ezzel szeretné beoltatni magát, pénteken még kaphat.

Tegnap az országos tisztifőorvos bejelentette, hogy a szociális és idősotthonok újra látogathatók védettségi igazolvánnyal, és erre a találkozóra a 18 évnél fiatalabb gyermekeket is vihetik az igazolvánnyal rendelkező szülők.

Az itt lakók is elhagyhatják ezeket az intézményeket, amennyiben rendelkeznek védettségi kártyával. Aki ezzel nem rendelkezik, és 72 óránál hosszabb időre elhagyja az otthont, csak negatív antigén gyorsteszt elvégzését követően térhet vissza az intézménybe.