Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Takarítsuk ki Óbudát 2018-ban is!

2018. augusztus 28., 08:09

Lakóközösségek, civil szervezetek, cégek és magánszemélyek is csatlakozhatnak az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által szervezett őszi takarítási kampányhoz! Az akció része az önkormányzat Guckler Károly környezetvédelmi programjának.

A takarítási kampány célja, hogy közös összefogással gyűjtsük össze az őszi lombhullás idején keletkező nagy mennyiségű zöldhulladékot és a közterületeket megtisztítsuk az eldobált, vagy illegálisan otthagyott szeméttől. A kampánynak egyúttal tudatformáló és a környezettudatos szemléletet erősítő hatása is van.

A takarítási akcióban bármikor részt lehet venni 2018. szeptember 24. és október 14. között. Az akcióhoz csatlakozók maguk választhatják ki azt a kerületben lévő közterületet, ahol takarítani szeretnének. Az önkormányzat szemétgyűjtő és zöldhulladék-gyűjtő zsákok biztosításával segíti a takarításban résztvevő közösségeket, a legalább 5 magánszemélyből álló csoportokat.

A takarítási akció ideje alatt két szombat délelőttön az elektromos és veszélyes hulladékok begyűjtését is megszervezi az Önkormányzat.

Kérjük a III. kerületi polgárokat, lakóközösségeket, civil szervezeteket, intézményeket, gazdasági társaságokat, hogy csatlakozzanak a takarítási kampányhoz!

Takarítsuk ki együtt a III. kerületet és őrizzük meg tisztaságát!

Kérjük, részvételi szándékukat a takarítási helyszín és a résztvevők számának megadásával a zoldobuda@obuda.hu e-mail címen jelezzék legkésőbb szeptember 18-ig.