Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Takarítsuk ki Óbudát – őszi nagytakarítás jövő héttől

2014. szeptember 9., 16:24

Mindannyiunk ügye, hogy tiszta és egészséges környezetben éljünk. Tegyünk a szemetelés, az illegális szemétlerakás, környezetünk szennyezése ellen!

Takarítsuk ki Óbudát! logóÓbuda-Békásmegyer Önkormányzata szeptember 15-től 28-ig őszi takarítási kampányt szervez.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata fokozott erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy kerületünk egyre tisztább legyen. Ez azonban csak a lakosság együttműködésével és támogatásával valósulhat meg.

Takarítsuk ki együtt a III. kerületet és őrizzük meg tisztaságát!

Kérjük a III. kerületi polgárokat, lakóközösségeket, civil szervezeteket, intézményeket, gazdasági társaságokat, hogy csatlakozzanak a takarítási kampányhoz!

Az önkormányzat hulladékgyűjtő zsákok biztosításával segíti a közterületek takarításában résztvevő közösségeket.

Kérjük, csatlakozási szándékukat a e-mail címen jelezzék.

Szeptember 20-ára és 27-ére ingyenes veszélyeshulladék-begyűjtést szervez az önkormányzat. A begyűjtés során az alábbi veszélyes hulladékok adhatók le: háztartási vegyszerek (savak, lúgok), irodatechnikai hulladék, hajtógázas palack, fáradt olaj, kenőolajok, oldószer, festék, fagyálló, gumiabroncs, növényvédő szer, fénycső, izzó, gyógyszer, elem, akkumulátor, étolaj, veszélyes anyaggal szennyezett göngyöleg, csomagoló anyag.
Elektromos és elektronikai hulladékként adható le minden olyan eszköz, gép, készülék, ami elektromos árammal, akkumulátorral vagy elemmel működik.
veszelyes_hull_2014_szept