Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Támogatás az óbudai civil szervezeteknek

2019. szeptember 23., 16:42

A Civil Működési Pályázat célja a civil szervezetek működéséhez és létesítő okiratukban lefektetett alaptevékenységükhöz való hozzájárulás, mind eszköz és infrastruktúra, mind pedig humánerőforrás tekintetében. Ebben az évben 86 civil szervezet pályázott sikeresen.

A pályázaton az Óbuda-Békásmegyeren 2018. január 1. előtt bejegyzett és itt ténylegesen tevékenységet folytató civil szervezetek vehettek részt, illetve azon szervezetek, amelyek ugyan nem III. kerületi székhellyel kerültek bejegyzésre, ám tevékenységüket Óbuda-Békásmegyeren, a kerület lakossága érdekében fejtik ki, és amelyeket a bíróság 2018. január 1. előtt jogerősen nyilvántartásba vett és az alapszabályuknak, illetve az alapító okiratuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják.

Mint minden évben, 2019-ben is 20 millió forint volt a pályázati keretösszeg, az elnyerhető támogatás maximális összege 500.000 forint.

Idén 86 civil szervezet  pályázott sikeresen. A sport, kulturális, környezetvédelmi és környezetnevelési, szociális, egészségügyi, gyermek- és ifjúságvédelmi, lakóközösségi-érdekvédelmi, intézmények mellett működő szervezetek pályáztak. A pályázat elbírálásánál figyelembe vették a pályázó szervezet tevékenységének társadalmi hasznosulását és azt is, hogy a kért támogatás milyen mértékben szolgálja a kerület lakosságának érdekeit, valamint, hogy mekkora létszámú a pályázó szervezet célcsoportja.

“A III. kerület mindennapjaiban jelenlévő civil szervezetek már évtizedek óta természetes résztvevői a városrész közösségi életének. Talán nem is tudatosul mindenkiben, hogy milyen nagy terhet vesznek le az önkormányzat, de esetenként a családok válláról is a szociális, kulturális, hagyományőrző, természetvédelmi, sport és szabadidős területet érintő feladatvállalásukkal. A helyi civilek tevékenységének támogatásához pályázati források biztosításával az önkormányzat is hozzájárul, azonban az az általuk elvégzett építő, és szervező munka, mely a kerületben élő sokakból különböző célok megvalósítása mentén egymásra figyelő, felelős közösségeket hoz létre, pénzben nem mérhető haszon mindannyiunk számára. Bátran állíthatjuk, hogy munkájuk által kap igazi lendületet a helyi közösségépítés.” – Bús Balázs, polgármester

A 2019-ben nyertes szervezetek névsora ITT érhető el.