Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Tavasszal a Solymár utcai oviban is új, multifunkciós sportpálya épül

2021. október 7., 14:22

Az idei évben is sikeresen pályázott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a Nemzeti Ovi-Sport Programra, így ezúttal a Óbudai Hétpettyes Óvoda Szín-Kör-Játék Tagóvodájában kerül majd sor egy új multifunkciós sportpálya telepítésére. A munkálatok jövő tavasszal indulnak.

A Nemzeti Ovi-Sport Program keretén belül olyan sportpályák létesülnek, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy az óvodások különböző sportágakban fejleszthessék képességeiket az óvodai oktatás során. A programban részt vevő intézmények óvodapedagógusai egy önálló képzés segítségével sportágspecifikusan sajátíthatják el azokat a módszereket, amelyeket a gyakorlatban a gyerekek oktatása folyamán alkalmazni tudnak a jövőben.

Az önkormányzat idén év elején is indult a „Nemzeti Ovi-Foci, Ovi-Sport Program” pályázaton az Óbudai Hétpettyes Óvoda Solymár utcai Szín-Kör-Játék Tagóvodájával. A pályázat pozitív elbírálásban részesült.

A tervek szerint jövő év tavaszán épülhet meg a Solymár utcai oviban az új sportpálya, ami a labdarúgás mellett alkalmas kézilabda, kosárlabda, röplabda és lábtenisz gyakorlására, valamint eséstan oktatására, illetve ügyességi és mozgáskoordinációs feladatokra.

A tavalyi évben az Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda Szél utcai telephelyén épült multifunkciós sportpálya, amelynek ünnepélyes átadására a pandémiás helyzet miatt idén júliusban került sor.

 

Ovifoci multifunkciós sportpálya