Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Tavaszi nagytakarítás a Föld napja alkalmából

2018. április 19., 12:30

Az Óbudai Egyetem hallgatóinak és Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének közös takarítási akciójához lehet még csatlakozni április 20-án reggel 8 órától a Kiscelli parkban.

Minden évben április 22-én ünnepelik a Föld napját. Az idei lesz Magyarországon a 28. ilyen alkalom, mely az egyik legnagyobb önszerveződő környezetvédelmi megmozdulás. A Föld napja alkalmából különféle eseményeket szerveznek országszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a természeti környezet megóvására.

A közterület-felügyelet idén az Óbudai Egyetem szervezésében a hallgatókkal közösen egy csoportos szemétszedési akcióban vesz részt április 20-án, pénteken reggel 8 órától. Az eseményen előzetesen 100 fő részvételére lehet számítani, melynek során az Óbudai Egyetem közelében található Kiscelli park területét fogják megtisztítani az önkéntes résztvevők.

A munkához szükséges védőkesztyűket, zsákokat a közterület-felügyelet biztosítja, valamint a takarítás végeztével el is szállítják a zsákokba összegyűjtött hulladékot. Az akció sikeres lebonyolítását egyenruhások jelenlétével biztosítják a helyszínen. Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete arra biztatja a környezettudatos érdeklődőket és a közelben lakókat, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Az ilyen események nagyban elősegíthetik, hogy a kerület több pontján is szerveződjenek hasonló önkéntes csoportok, és a tavasznak szép, tiszta és rendezett környezetben örülhessünk mindannyian.