Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Tegyünk együtt a Római-part tisztaságáért!

2020. október 1., 11:46

Október 17-én szemétszedési akcióra várunk mindenkit, akinek fontos a Római-part tisztasága. Az akció a Mi Rómaink Egyesület kezdeményezésével és hat civil szervezet részvételével valósul meg. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata örömmel áll a civilek mellé az akcióban.

A Római-part mindenki számára kedves és kedvelt kirándulóhely. Az önfeledt vízparti szórakozás és sportolás színtere generációk óta, az érintetlen partszakasz, az ősfák, a hangulat minden évszakban vonzóvá teszik a pihenni, kikapcsolódni vágyók számára. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat óriási energiát fordít arra, hogy a kerületnek ez az emblematikus helyszíne tiszta és kulturált pihenőhely maradhasson, ez azonban sajnos néha szélmalomharc a felelőtlen szemetelőkkel szemben. Lelkes civileknek hála, akik a Római-part megóvását, gondozását tűzték zászlajukra, az önkormányzat nincs egyedül a probléma kezelésében!

A Mi Rómaink Egyesület vezetésével és civil szervezetek közreműködésével szemétszedési akciót hirdetünk, hogy együtt tisztítsuk meg a Rozgonyi Piroska utca – Losonc utca – Kalászi út bekötőutakat és az általuk határolt partszakaszt a Rómain.

 Időpont: 2020. október 17. szombat 9.30 (esőnap: október 18.)

Találkozási pont: Rozgonyi Piroska utca 36.

A szemétszedéshez szükséges kesztyűkről, szemeteszsákokról és a szemét elszállításáról az önkormányzat gondoskodik.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK – TEGYÜNK EGYÜTT A RÓMAI-PART TISZTASÁGÁÉRT!

 

Az akciót a járványhelyzetnek megfelelő óvintézkedések betartása mellett szervezzük. A jelentkezők számától függően indítunk csapatokat, illetve biztosítjuk a védekezéshez szükséges eszközöket. Kérünk mindenkit, hogy tartsa be a védőtávolságot és viseljen maszkot.