Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Telt házzal kezdte meg idei első félévét a Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája

2018. február 24., 22:03

Immár 14. alkalommal köszönthette Bús Balázs polgármester az akadémia hallgatóit. Február 22-én több mint 250 érdeklődő nyugdíjas gondolta úgy az előadóban, hogy tanulni sosem késő!

Február 22-én Hulák Zsuzsanna, az EMMI Idősügyi osztályának főosztályvezetője és Bús Balázs polgármester részvételével Dr. Szatmári Péter rektor nyitotta meg a félévet, az egyetem Eötvös-termében. 

Óbuda-Békásmegyer polgármestere köszöntőjében személyes gondolatait osztotta meg az érdeklődőkkel. 
Raymond Avery Moody: Élet az élet után – Gondolatok a halál utáni életről c. könyvében írtak tanulsága elgondolkodtató és megfogadni való.- fogalmazott a kerület vezetője.  A könyv szereplői közül legtöbben, akik a visszajöttek a halálból két dolgot emeltek ki, ami érzésük és tapasztalásuk szerint számít odaát; a tudás és a kapcsolatok.  Ha ez igaz, – mondta Bús Balázs, akkor én mindenkit arra bíztatok, hogy lehetőség szerint egészségben minél többet tanuljon. Erre ad lehetőséget az akadémia, amelynek jelentősége kiemelkedő.
A személyes gondolatok után a főosztályvezető asszony köszöntötte a több mint 250 fős hallgatóságot, végül a szenior oktatási rendszer vezetője, Dr. Jászberényi József főiskolai tanár tartott előadást a félévi programokról.
A hazai idősoktatás fellegvárában, a békásmegyeri Zsigmond Király Egyetemen tavasszal, a március 19-ei héttel kezdődően, több mint 60 tanfolyammal várják az érdeklődőket. A meghirdetett képzések között már megszokott módon nagy számban vannak nyelvi kurzusok (angol, német, francia, olasz, újgörög), számítástechnikai, torna, tánc és kultúrtörténeti képzések.

Az előadások tematikájáról bővebben ITT olvashatnak.

A jelentkezés történhet egyedi tanfolyami beiratkozással (ennek ára 10.000 forint), de lehetséges szenior kártyát is kiváltani 15.000 forintos áron, amelyért a hallgató 4 kiválasztott kurzusra jelentkezhet. A képzésekre beiratkozni az egyetem pénztárában lehet. Bővebb információ a program vezetőjétől, Dr. Jászberényi Józseftől: jaszberenyij@gmail.com

Tanulni sohasem késő!