Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Tematikus klubok az Óbudai Családi Tanácsadó szervezésében

2017. február 28., 09:48

Egy házasság vége mindig szomorú és fájdalmas. Ebben a nehéz élethelyzetben lévőknek segít az Óbudai Családi Tanácsadó foglalkozás-sorozata.

„Váljunk okosan” Klub

Az ötalkalmas klubfoglakozás lehetőséget nyújt azoknak, akik még csak fontolgatják a válást, vagy már beadták a válókeresetet és az ezzel járó érzelmi, anyagi, stb. nehézségektől szenvednek, illetve azoknak, akik éppen nehezen állnak talpra egy már lezajlott válóper, különköltözés után.

A résztvevők információkat szerezhetnek szakemberektől (jogász, mediátor, pszichológus, családterapeuta), beszélgethetnek és tapasztalatokat gyűjtsenek sorstársaiktól, így könnyebben továbbléphetnek az aktuális élethelyzetükből.

A találkozások során először az adott téma szakemberei adnak rövid tájékozatást, majd kérdések felvetésére, közös beszélgetésre kerül sor.

A találkozások nyitottak, nem szükséges minden alkalmon részt venni és ingyenesen vehetők igénybe.

Helyszín: Óbudai Családsegítő és Gyermekvédelmi Központ, Váradi u. 9-11. (bejárat a Velence utca felől)

  1. március 08. szerda 16.00 – Válás előtt: mit fontoljunk meg, mi vár ránk, együtt vagy külön?
  2. március 22. szerda 16.00 – Válás közben: megtárgyalandó témák, jogi lehetőségek, utak
  3. március 29. szerda 16.00 – A gyermek szempontjai a válás során
  4. április 05. szerda 16.00 – A válás gyásza, fájdalma, gyógyulás útjai
  5. április 12. szerda 16.00 – Válás után: mozaikcsaládban élni, nehézségek, feladatok

Jógaterápiás csoport

Márciustól szerda délelőttönként 10:00-11:30 között jógaterápiás csoport indul. A foglalkozások nyitottak, indulás után is lehet csatlakozni, de előzetes jelentkezést kérünk.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, aki szeretne kicsit fellélegezni, a stresszt, a mindennapi feszültséget jobban kezelni. Az alkalmakon a teljes testet átmozgató, nyújtó-lazító gyakorlatokat végzünk és relaxációs technikákkal ismerkedünk meg.

A jóga folyamatában megtapasztalhatjuk azt az énünket, amely a hétköznapinál nyugodtabb, örömmel és bölcsességgel teli.

Mit kell hozni az órákra? A gyakorlást laza, a légzést és mozgást nem akadályozó kényelmes ruhában végezzük, tornacipő nélkül. Matracokat biztosítunk, de a relaxációhoz ajánlott egy vékony plédet vagy pulóvert hozni.

Helyszín: RING (Család- és Gyermekjóléti Központ, 1038 Bp., Víziorgona u. 7.)

Időpont: szerdánként 10:00-11:30. A foglalkozást vezeti: Fenyőné Piro Krisztina, pszichológus, jógaterapeuta. Jelentkezni lehet a 06/20-576-9383-as telefonszámon.