Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Tisztább Római-part várja a látogatókat – Köszönjük, hogy velünk tartottak szemétszedési akciónkban

2022. május 30., 11:18

Ismét együtt tettük szebbé, tisztábbá a Római-partot. Köszönjük, hogy velünk tartottak a tavaszi közösségi takarításon. Önkormányzatunk és számos civil szervezet szemétszedési akcióra várt szombaton délelőtt minden lelkes önkéntest, a folyóparti szakasz tisztaságáért, rendezettségéért.

Szombaton délelőtt ismét megmutattuk, hogy a tisztább és szebb Római-part közös ügyünk a harmadik kerületben. A Mi Rómaink – Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért vezetésével, civil szervezetek közreműködésével és Önkormányzatunk támogatásával idén tavasszal is szemétszedési akciót hirdettünk, hogy együtt tisztítsuk meg a Rozgonyi Piroska utca, a Kalászi út, a Losonc utca, a Szent János utca bekötőutakat és az általuk határolt partszakaszt a Rómain.

Már hagyománya van annak, hogy Óbuda-Békásmegyer lakóközösségben egy hétvégi délelőttön összegyűlünk a Római-parton, hogy kulacsainkat feltöltve teával, csapatokat alkotva, térképekkel és a szükséges eszközökkel felszerelkezve, szemétszedésre induljunk, együtt. Tesszük ezt jó társagában, rendezettebb környezetünk érdekében.

Május 28-án, szombaton délelőtt tíz órakor hat csatlakozó civil szervezet önkéntesei és kerületünk lakói, családi és baráti körben összesen több mint ötvenen vettük fel a kesztyűt, azaz ennyi indultunk gyűjteni a Római-parton szétszórt szemetet.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nevében Béres András, a Római-part ügyeiért felelős alpolgármester köszöntötte az önkénteseket, a szervező civil szervezetek képviselőit és a polgármesteri hivatal résztvevő munkatársait.

Ahogyan a közösségi takarítási akciónk végén felmértük: ezúttal közel ötven darab 120 literes műanyag szemeteszsák telt meg szeméttel bő két óra alatt.

Az Óbuda – Pénzügyőr Se. Sporttelepén – ez már szintén tradíció nálunk – meleg ebéddel, forró teával várták az önkénteseket. A finom ebéd mellett – amelyet polgármesteri hivatalunk munkatársai sok gonddal és szeretettel főztek – remek alkalom nyílt ismerkedésre és jó hangulatú beszélgetésre is.

Ismét megmutattuk, hogy közös felelősségünk a tisztább és zöldebb környezetünk, és ennek az összefogásnak köszönhetjük többek között, hogy Óbuda-Békásmegyer a legklímabarátabb kerület a fővárosban!

A szemétszedéshez szükséges kesztyűkről, szemeteszsákokról és a szemét elszállításáról ezúttal is Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a BKM BUDAPESTI KÖZMŰVEK Nonprofit Zrt. Köztisztasági Divízió gondoskodott. Köszönjük a Mi Rómaink, a Civilek a Római-partért Egyesület, a Fák a Rómain, a Tiszta Dunáért Egyesület, a Római Sportegyesület, a Civilek a fövenyért és a Design Workshop a Rómaiért részvételét a szervezésben, de legelsősorban is a velünk tartó önkéntesek munkáját!