Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Több harmadik kerületi óvodából is jelentettek koronavírus-fertőzést

2021. március 4., 11:35

Dr. Kiss László polgármestert több koronavírusos megbetegedésről is tájékoztatták a kerületi óvodák vezetői. Minden esetben a járványügyi protokollnak megfelelően jártak el. Az érintett hatóságok, a dolgozók és a szülők tájékoztatása megtörtént.

Az Óbudai Hétpettyes Óvoda Harrer épületében két óvodapedagógus koronavírus-tesztje is pozitív lett. Munkatársaink a csoportszobában is viseltek maszkot. A kontaktkutatás megtörtént, más dolgozó vagy gyermek nem érintett, járványügyi intézkedés hatálya alá vélhetően nem kerül.

Indokolt esetben, kérjük, Kiss Anita intézményvezetőt keressék: kiss.anita@kszki.obuda.hu

A Gázgyár Óvodában szintén két kollégánk teszteredménye lett pozitív. A kontaktkutatás eredményeképpen két további dolgozó, valamint 21 gyermek érintettsége volt megállapítható, ők vélhetően járványügyi intézkedés hatálya alá fognak kerülni.

Indokolt esetben, kérjük, Hajduné Vitányi Marianna intézményvezető-helyettest keressék: vitanyi.marianna@kszki.obuda.hu

Az Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvodájában egy fő tesztje lett pozitív. A kontaktkutatás ez esetben is megtörtént, 1 felnőtt és 11 gyermek fog vélhetően járványügyi intézkedés hatálya alá kerülni érintettség okán.

Indokolt esetben, kérjük, Gólyáné Kaszás Erzsébet intézményvezetőt keressék: gkaszas.erzsebet@kszki.obuda.hu

Továbbá az Óbudai Egyesített Bölcsődék két élelmiszeralapanyag-beszerzőjének pozitív koronavírus-tesztjéről kaptunk értesítést. Zelei Ágnes intézményvezetőhöz tudnak fordulni további tájékoztatásért: zelei.agnes@kszki.obuda.hu

A járványügyi hatóságok, a dolgozók és a szülők tájékoztatása megtörtént.

Dr. Kiss László az érintett csoportszobák és épületek haladéktalan, soron kívüli teljes körű fertőtlenítését rendelte el – ez jelenleg folyamatban van.

A polgármester továbbra is arra kér mindenkit, a járványügyi szabályokat szigorúan tartsuk be, különös tekintettel a maszkviselésre, a védőtávolság megtartására és a gyakori kézmosásra.

Ha valaki betegnek érzi magát, ne menjen közösségbe, és azonnal értesítse a háziorvosát.

Köszönjük kollégáink kitartó és áldozatos munkáját!

Vigyázzunk magunkra és egymásra, vigyázzunk közösségünkre.